topduiven

Vroeger en nu....


Jaren '90 - 2008

In die jaren vormden Fred, Martijn en Cees een combinatie waarin zij zich specaliseerden op de dagfond. Er werd een eigen stam opgebouwd met als vaandeldrager o.a. de "Goeie Rooie". In die jaren zijn geweldige prestaties behaald op de dagfond met o.a. Beste Dagfondduif Wie Heeft Ze Beter en het winnen van de autoprijs. Maar het werd tijd voor een nieuwe uitdaging...

2008 - 2018

Die nieuwe uitdaging vonden Fred en Cees in de Marathon. Martijn nam het stokje op de dagfond over en ging vanuit huis vliegen. Er werd afscheid genomen van de dagfondstam en nieuw soort kwam op de hokken. Er werd een goede basis gelegd met o.a. duiven van H. & E.J. Eijerkamp, zoals een super dochter van de Salinero.

De dochter van Cees is achter de schermen ook betrokken en doet de duivenadministratie, organiseerde veilingen en deed de verzorging van de kwekers. In die jaren werden er ook nieuwe aanwinsten bijgehaald bij o.a. Gebr. Limburg. Niet veel later kwam daar het soort van Jelle Jellema bij, wat begon met een unieke samenkweek met Joe Frazier en de Romee van Jelle.

topduiven


topduiven

Juli 2019 - V.l.n.r. Cees, Fred en Gerrit

2019

In het vroege voorjaar van 2019 veranderde in twee weken tijd alles. Cees werd getroffen door een zwaar hartinfarct, met grote impact. Hierdoor heeft hij de helft van hartfunctie verloren. Nog geen twee weken later werd Fred getroffen door een zwaar herseninfarct, met hele grote impact en volgt een lang revalidatietraject. Het dagelijks leven is ingrijpend veranderd voor beide mannen.

Goede vriend en clubgenoot Gerrit Neijzing schoot te hulp en hierdoor kwam er toch nog een seizoen 2019. Er is niet meer gespeeld voor het kampioenschap en er zijn enkele vluchten ingekorfd.


De hokken en duiven...

Vanaf seizoen 2018 tot 2019


Wij spelen met 60 weduwnaars en met 40 nestduivinnen. Door het spelen met 60 weduwnaars zijn er ook 60 weduwduivinnen aanwezig, waarmee niet gespeeld wordt. In 2017 is er voor het eerst voorzichtig een start gemaakt met een nesthok, welke dit jaar zal worden uitgebreid naar 40 nestduivinnen. De nestdoffers zijn ondergeschikt en zullen net als de weduwduivinnen niet gespeeld worden.
De jonge duiven krijgen het volledige programma tot aan de voorlaatste vlucht. Als jaarling gaan zij twee keer mee op een overnachtfondvlucht, zoals Bordeaux of Cahors.

topduiven

In de basis ons systeem...
Training

Zowel de weduwnaars als de nestduiven worden dagelijks getraind. Tussendoor, indien mogelijk, brengen we ze soms weg naar Nieuw-Vennep. De jonge duiven gaan er in de ochtend uit en hebben gedurende dag de vrije hand.

topduiven


Voeding en systeem

De weduwnaars worden met de lepel gevoerd en de nestduiven krijgen volle bak. De jongen worden het gehele jaar gevoerd op behoud en groei. De vliegduiven worden opgevoerd naar de vluchten toe.

topduiven


Schoonmaak en bad

De vlieg- en kweekhokken worden dagelijks schoongemaakt. De jonge duiven worden gespeeld vanuit een ren met roosters. Gedurende het gehele jaar krijgen alle duiven (vlieg en kweek) een bad.

topduiven

Stamopbouw, met in de hoofdrol

Een hele bijzondere...

VIP gast op onze hokken..Contact

Fred Kramer & Cees Ouwehand

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan verzoeken wij u vriendelijk om alleen contact op te nemen met Anke Ouwehand:

Per e-mail

Volg ons ook op Facebook en Twitter