Een vliegende doorstart!Na ontelbare successen door de combinatie Kramer & Ouwehand, viel het doek toch in 2021. In dat zelfde jaar maakte Cees Ouwehand een doorstart door vanuit huis te gaan vliegen. Na de (bijna) totale verkoop is er een start gemaakt met het opbouwen van een nieuwe kolonie, welke hoofdzakelijk bestaat uit de ‘oude’ lijnen, met vaandeldrager Joe Frazier voorop.

En die doorstart? Nou, die mag er zijn! Met een ploeg van 26 jaarlingen kwam Cees dit jaar aan de start met onder andere een 28e Nat. S2 op Bordeaux en een 20e NPO Bergerac.

Meer lezen....

Good old memories!Jaren '90 - 2008

In die jaren vormden Fred, Martijn en Cees een combinatie waarin zij zich specaliseerden op de dagfond. Er werd een eigen stam opgebouwd met als vaandeldrager o.a. de "Goeie Rooie" en "Havik". In die jaren zijn geweldige prestaties behaald op de dagfond met o.a. Beste Dagfondduif Wie Heeft Ze Beter en het winnen van de autoprijs. Maar het werd tijd voor een nieuwe uitdaging...

topduiven

Na aankomst 2e Nat. S2 Tarbes door Jack Johnson

2008 - 2018

Er werd in tien jaar tijd een mooie kolonie opgebouwd met onder andere duiven van Martin Vinkenborg, H. & E.J. Eijerkamp, Gebr. Limburg en Jelle Jellema. Nog geen drie jaar later volgde al de eerste topprestatie op Pau ZLU, met een 10e Nationaal door Cassius (halfzus Joe Frazier). Wat een kick, zij viel rond half elf in de avond op de klep. Een enorme ontlading en feestvreugde volgde met uiteraard een stukje taart midden in de nacht. Een jaar later deed Cassius het weer met een 18e Nationaal, met ook dit keer slechts twee duiven mee. In het inkorflokaal begon het verhaal al snel: “Heb je hem weer met een mandje voor twee!”. Helaas, het jaar daarop bleef Cassius weg van een oefenvlucht. Cassius was samen met haar broer Cus ‘d Amato (1e Asduif Marathon Fondclub Noord-Holland) het startschot voor jaren van plezier en ontelbare topprestaties.

Was de ene nog mooier dan de andere prestatie, was de ene nog zwaarder dan de ander, maar allemaal waren het toppers. Het was uiteindelijk Joe Frazier die zorgde voor Nationale en Internationale bekendheid van Fred en Cees. Eens zei iemand: “Beseffen jullie wel dat Joe Frazier jullie op de kaart heeft gezet”. En dat was meer dan 100% waar, want met maar een liefst een 2e,21e,27e en 37e Nationaal, tegen gemiddeld 15.000 duiven, was het Frazier die zorgde voor de koppen in de artikelen: “Joe Frazier slaat weer toe!”. Als kers op de taart werd hij bekroond tot 2e Asduif Marathon Europacup Dortmund. Dit leidde weer tot een eerste ontmoeting met Jelle Jellema, wat zorgde voor een unieke samenkweek: Joe Frazier en wonderduivin Romee van Jelle Jellema. Nu jaren later zou blijken dat Joe Frazier niet alleen een topvlieger zou zijn, maar ook zou uitgroeien tot een topkweker en vaandeldrager met vele nazaten met topprestaties! Een hele bijzondere witte raaf die tot op de dag van vandaag gekoesterd wordt.

Ook was daar Samba, een rechtstreekse Gebr. Limburg, welke voor nog meer succes zou zorgen voor de mannen, met maar liefst een 2e, 6e,7e,13e,20e, 21e,44e NPO en werd 1e Asduif Overnacht Fondclub Noord-Holland 2016 en als toetje ook nog eens 4e Nederlandse Olympiadeduif Cat. E 2017 (Reserve). Zijn volle broer ging al vroeg naar het kweekhok, op advies van Gerard Limburg, en die bracht ons onder andere de 1e NPO! En daar was nog het verjaardagscadeau! Samen met zijn vaste duivin Lady Keuntje, bracht hij ons maar liefst drie keer teletekst en de 1e Asduif Nat. Fondspiegel Toppigeons over vier jaar, 2014-2015-2016-2017.

In die jaren waren het niet alleen de eerste duiven die geprezen werden. De mannen stonden bekend om het draaien van series, iets wat ze hadden overgehouden van de jaren uit de dagfond. Na het verwelkomen van de eerste, was het al snel : ‘Nu de volgende’. Deze fanatieke methode bezorgde de heren prachtige weekenden waarin er uren werd gewacht op de thuis komende duiven uit het verre Frankrijk onder het genot van een gebakje en vele bakkies koffie. Deze methode, om verder te kijken dan alleen de eerste, bezorgde de heren ook vele kampioenschappen en titels, niet alleen in de kring, welke ze overigens maar liefst zes jaar op rij wisten te winnen, maar ook zeker op provinciaal en landelijk niveau, zoals de Fondclub Marathoncup en de ZLU trofee.

topduiven

ZLU trofee - 2012

Dit is nog maar een greep uit de vele mooie prestaties die volgden na de overstap van dagfond naar de overnachtfond. Maar bovenal werd er genoten van de sport! Tuurlijk hielpen de vele mooie uitslagen daar wel een beetje bij, want fanatiek waren ze, maar samen de sport beleven was heel bijzonder.topduiven

Juli 2019 - V.l.n.r. Cees, Fred en Gerrit

2019

Er kwam abrupt een einde aan aan de topsport. Het vroege voorjaar van 2019 zou alles op zijn kop zetten in amper twee weken tijd. Cees werd getroffen door een zwaar hartinfarct, met grote impact en verlies van hartfunctie. Nog geen twee weken later werd Fred getroffen door een zwaar herseninfarct, met hele grote gevolgen. Wat volgt is een lang revalidatietraject, het dagelijks leven is ingrijpend veranderd voor de twee mannen.

Vanaf het eerste moment schoot goede vriend Gerrit Neijzing jr. te hulp met de verzorging van de gehele kolonie. Door zijn enorme hulp en toewijding kwamen de mannen toch nog aan de start van het seizoen 2019. Met elkaar verrasten ze vriend en vijand met onder andere een 14e, 16e, 40e Nationaal Perpignan ZLU.

2021

Uiteindelijk viel dan toch het doek voor de combinatie. En zoals we destijds al schreven: Aan alles komt een eind… Het waren twee bonusjaren, twee hele grote kersen op een gigantische taart. De prijzenkast is overvol, 30 jaar lang is er lief en leed gedeeld. Er volgde een (bijna) totale verkoop via Toppigeons met daarin zo goed als alle topkwekers en vliegers. Aangezien Cees een doorstart zou maken vanuit huis, zijn enkele kwekers op het hok gebleven, waaronder vaandeldrager en absolute topkweker Joe Frazier. en Joe's Romelia

In 2021 is Cees gestart met een ploeg jongen. In 2022 komt hij aan de start met een ploeg jaarlingen, welke de basis moet gaan vormen voor de komende jaren.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Stuur ons een e-mail

Volg ons ook op Facebook of Twitter en Instagram